Ofte stillede spørgsmål
Behøver man at bestille tid? Nej, bare kom i åbningstiden. Du skal kun bestille tid, hvis du har over ca. 80 kilo æbler med, ring til Jeanette på 30342732 og aftal tid.
Hvor meget saft kommer der ud af 20 kilo æbler? I gennemsnit kommer der ca. 10-12 liter æblesaft ud af 20 kilo.
Sælger i æbler? Nej, vi laver most ud af alle vores egne æbler.
Behøver jeg at vaske æblerne? Æblerne skal vaskes inden de presses, vi anbefaler at du gør det hjemmefra for at spare tid, men ellers kan du vaske dem hos os.
Må æblerne have pletter? Ja, skurv og stødpletter gør ikke noget - æbler med råd, skal kasseres!
Får man sine egne æbler med hjem eller bliver de blandet med andre? Hos os får du kun mosten af din egen frugt med hjem.
Hvilket æble er det bedste til at lave most af? Dit yndlingsæble...
Hvor længe kan friskpresset æblemost holde sig? Som udgangspunkt, en lille uges tid. Men står det fremme i solen, går der ikke mere end et par timer før det begynder at gære. - tænk på det som en åben liter mælk.
Hvordan opbevarer man bedst sin æblemost? Det bedste er at fryse det. Har man ikke fryseplads nok, kan man pasteurisere det. (varme det op og komme på flaske).
Hvad med orm i æblerne? Ormene i æblerne har levet af æble af hele deres liv og man kan betragte dem som et proteintilskud. Nogle skærer æblet igennem og kigger efter, mens andre blot kasserer æblet, hvis ormehullet er stort/ser ud som om at er "gammel" og man dermed har mistanke om at der kan være råd midt inde i æblet.
Skal man skære æblerne i i småstykker (i både) inden man kommer? Nej. Æblerne hældes i en elektrisk kværn før de bliver presset.
Hvor bor I? Det kan du se her.